Elsős beiratkozás

A 2022/2023. tanévre vonatkozó általános iskolai beiratkozással kapcsolatos információk:

A tanév rendjéről szóló 20/2021. (VI. 8.) EMMI rendelet alapján a személyes beiratkozás napjai:
2022. április 21. 7.00-18.00
2022. április 22. 7.00-15.00

A korábbi éveknek megfelelően a szülő/törvényes képviselő csak egy általános iskolába nyújthatja be gyermeke jelentkezését.

  1. Személyes megjelenés a beiratkozás folyamata során kötelező!
  2. Előzetes adatszolgáltatást előzőleg online is meg lehet tenni, hiszen ezáltal jelentősen könnyebbé és gyorsabbá válik az ügyintézés. április 6-án (szerdán) megnyílik a beiratkozás szülői felület (BÁI), amellyel a szülőknek/törvényes képviselőknek lehetősége lesz, hogy előzetesen beküldjék gyermekük adatait az adott általános iskolákba. A személyes beiratkozáskor az igazolványok alapján ellenőrzésre kerülnek a KRÉTA rendszerbe feltöltött adatok.
  3. A nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. EMMI rendelet 22.§ (4) bekezdése értelmében az általános iskola első évfolyamára történő beiratkozáskor be kell mutatni
  • – a gyermek nevére kiállított személyazonosságot igazoló hatósági igazolványokat,
  • – a (7) bekezdés értelmében pedig az intézmény a gyermek lakcímkártyája alapján ellenőrzi, hogy a lakcím nyilvántartásban a tanuló lakóhelyeként vagy tartózkodási helyeként az iskolai beiratkozás első határnapját megelőző három hónapnál régebb óta szerepel-e.

Az igazolványokat az iskola bemutatás alapján ellenőrzi, azokról másolatot nem készít, és nem tárol.

Pécs, 2022. március 23.

 Iskolaelőkészítő foglalkozások


Kedves Szülők!

Ezúton szeretnénk figyelmükbe ajánlani – iskolánkban már évek óta nagy népszerűségnek örvendő – Kontrasztok Zeneiskola 2022/23-as tanév, kezdő évfolyamaira vonatkozó jelentkezés lehetőségét.

Az alábbiakban szeretettel megosztjuk Önökkel partnerintézményünk, a Kontrasztok Zeneiskola bemutatkozó filmjét, amiben betekintést kaphatnak a zeneiskola tevékenységéről.

https://www.youtube.com/watch?v=WRUNE2TMEN8

A Kontrasztok Zeneiskolába történő jelentkezések a múlt héten az iskolában megrendezett hangszerbemutatók után az osztályfőnökök által kiosztott jelentkezési lapokon túl, online; emailben is bonyolíthatóak.

A következő linken tájékozódhatnak részletesen a jelentkezés menetéről, a link megnyitása után letölthető az intézményünkre vonatkozó zeneiskolás jelentkezési lap.

https://kontrasztokzeneiskola.hu/2022/03/29/jelentkezes-a-2022-23-as-tanevre/

Továbbá mellékleteként csatolmányban is elküldjük a Kontrasztok Zeneiskola jelentkezési lapját szerkeszthető word formátumban. Kérjük a kedves szülőket, hogy amennyiben felkeltette érdeklődésüket a zenetanulás iránti lehetőség, akkor a kitöltött jelentkezési lapot gyermekük osztályfőnökének szíveskedjenek leadni, vagy szkennelve, fényképezve a következő email-címre szíveskedjenek elküldeni legkésőbb 2022. április 6.-ig.

kontrasztokzeneiskola@gmail.com

Üdvözlettel: Iskolavezetőség
További infók a PATNEREINK oldalon.