Kontrasztok Alapfokú Művészeti Iskola

7627 Pécs, Engel János út 11-15

 

Kedves Szülők!

 A korábbi évek gyakorlatához híven a következő tanévre is meghirdetjük zeneiskolánk kezdő évfolyamát gyermekük iskolájában, a Bártfa Utcai Általános Iskolában!

Ha úgy érzik, hogy gyermeküket különleges kapcsolat fűzi a zenéhez, továbbá ha úgy gondolják, hogy az alapműveltség szerves részét képezi a zenei műveltség, és meg szeretnék taníttatni gyermeküket egy hangszeren játszani, akkor szeretettel ajánljuk figyelmükbe képzésünket!

Intézményünk keretein belül gyermekük általános iskolájában tanulhat zenét, a délutáni idősávban. Nem kell Önöknek az utaztatással bajlódni, gyermekük délután csak átsétál az egyik teremből a másik tanterembe, és már kezdődhet is a zeneóra!

Zeneiskolánk akkreditált képzés: államilag elismert bizonyítványt adunk. Oktatásunk heti 2X30 perc hangszeres órát (egyéni foglalkozás) és heti 2X45 perc szolfézs órát (csoportos foglalkozás) tartalmaz.

A tanév folyamán gyermekük 132 zeneiskolai tanórai foglalkozásban részesül. Továbbá lehetőséget biztosítunk hangversenyen való szereplésre növendékhangversenyeinken, tanszaki hangversenyeinken, adventi-karácsonyi-farsangi hangversenyeinken, melyen a szereplések száma csak gyermeke szorgalmától függ. Az évi két alkalom garantált.

A 2020/21-es tanévben az általános iskola 2. osztályosok számára elsősorban a furulya hangszert ajánljuk. Elmondható sok évnyi tapasztalat alapján, hogy a szülők részéről ez a legjobb döntés. A furulya a legkönnyebben tanulható kezdő hangszerként, már az első hónapokban zenei élményt nyújt a gyerekeknek, és az alap zenei ismeretek elsajátítására is a legalkalmasabb ebben az életkorban. (kottaolvasás, abc-s hangok, ritmusok ismerete, koordinációs – finom motorikus mozgások fejlesztése.) A tanév folyamán, a koncerteken és hangszerbemutatókon a gyerekek megismerik, és kiválasztják a későbbi, és végleges hangszerüket.                              

Tanulható hangszerek:

Furulya, klarinét, szaxofon, fuvola, zongora, szintetizátor, gitár

A képzés díja havonta 8.500 Ft, (8 egyéni, 8 csoportos óra/hó) melyet éves szinten három alkalomra elosztva kell befizetni. Igény szerint lehetőséget biztosítunk havi díjfizetésre is, és szociális kedvezmény igénylésére is (10-65%) az anyagi helyzetre való tekintettel.

Ha szeretnék gyermeküknek a zenetanulás örömét megadni, szeretnék gyermekük lelkét is táplálni, a szépre nevelni, vagy egyszerűen az alapműveltséghez kellő zenei tudást szeretnék biztosítani, akkor várjuk gyermeküket szeretettel intézményünkbe. A jelentkezési lapot kitöltve szíveskedjenek visszaküldeni szkennelve, fényképezve vagy word dokumentumként email címünkre, illetve postán.

Kelt: Pécs, 2020. április 30

Üdvözlettel:

Villányi Tamás

Igazgató

http://www.kontrasztokzeneiskola.hu

Jelentkezési lap 2020-21 Bártfa