2021/22 – es tanév


Az idei évben is szépen szerepeltünk a megyei Zrínyi Ilona Matematika Versenyen


Kézilabda U9-es bajnokság első forduló


Népdalversenyen közönségdíjas kategóriában 3. helyezés


Diákolimpiai sikerek 2022. – Rövidpályás gyorskorcsolya, úszás, tollaslabda


___________________________________________________________________

2020/21-es tanév


Országos bajnoki cím a Mező Ferenc Szellemi Diákolimpián

2021. június


2019/20-as tanév sporteredményei

– asztalitenisz

Eredmények                       Képek

– atlétika, labdarúgás

Eredmények                       Képek

 


Családi sportnap 2019 május 11

Részletek ITT!

Képek a Galériában !


2018/19-es tanév


Sporteredmények

Eredmények                     Képek

 


Országos Történelem Tesztverseny döntője Budapesten

V.26 – án került megrendezésre a Kálti Márk Országos Történelem Tesztverseny döntője Budapesten.

Két 5. osztályos tanuló jutott be ebbe a döntőbe és szerepelt ott nagyon szépen.

Fodor Péter 4. helyezést,  Kasza Zsombor 10. helyezést  ért el.

SZÉP  VOLT  FIÚK  !

 


Városi Történelemverseny – Iskolánk  1. helyezést ért el

Május 15- én zajlott a Városi Történelemverseny, ,,Ezerszínű Baranya” témakörben.  A versenyen iskolánk ,,Amatőr kutatók” nevű csapata 1. helyezést ért el

Csapattagok

 

Tomity Benjamin, 

Szabó Hanna, 

Krizsovszki György Koppány

 


Országos Tenisz Diákolimpia, Balatonboglár


Házi tanulmányi verseny eredmények

Részletek


Tollaslabda Diákolimpia Megyei Döntő

Helyezések-képek


Mező Ferenc Szellemi Diákolimpia – EZÜSTÉREM ! –

Részletek ITT!                                    Képek a Galériában !

 


Suli spuri 2019

Képek


Arany János vers- és prózamondó verseny

Részletek


 

Mező Ferenc Szellemi Diákolimpián

Részletek      –    Képek2017/18-as tanév

Újra döntőben a Dr. Mező Ferenc Szellemi Diákolimpián!

Iskolánk már több mint egy évtizede minden tanévben indul e nemes vetélkedőn. Szeptembertől február végéig a gyerekek heti rendszerességgel, szakköri keretek között készülnek olimpiatörténeti kérdésekből. Az első megmérettetés decembertől január közepéig tartott, amikor egy gyakorló kör után 5 éles, interneten kitöltött fordulóban kellett a csapatnak számot adnia tudásáról. Ez kiválóan sikerült, mindössze 2 pont veszteséggel a 6. helyen jutottunk tovább az országos elődöntőbe, amit február 4-én, Körmenden rendeztek meg. A zsűri elnöke Farkas Ágnes, olimpiai ezüstérmes kézilabdázó volt. Az ottani 5. helyezésünkkel kiérdemeltük, hogy az országos döntőben is szerepelhessünk. Ezt február 25-én Tatán, az Olimpiai Központban rendezték meg. A zsűri elnöke Imre Géza, olimpiai ezüst – és bronzérmes volt. Itt végül a 7. helyet szereztük meg. Vendéglátóink és a versenyszervezők a döntősöknek járó oklevél mellett ajándékokkal (toll, jegyzettömb, könyvek) és egy kiváló háromfogásos ebéddel leptek meg minket. A gyerekek az elmúlt fél évben rengeteget tanultak, széleskörű tájékozottságra tettek szert a kért témákban. Érdekesség, hogy hárman először vettek részt ezen a vetélkedőn, és hogy két csapattag nagyobb testvére (Meláth Bálint, Varga Zsombor) ugyancsak volt korábban „szellemis”. Tomity Benjámin pedig már harmadszor szerepelt, és mindháromszor országos döntős volt, emellett az idei csapat megszervezésében is oroszlánrészt vállalt. Ezúton is jár a gratuláció a 4 diákunknak, akik országos tanulmányi versenyen voltak országos döntősök!

Csapatunk tagjai : Rózsa Anna (6. oszt.), Meláth Gergő (6. oszt.), Varga Botond (6. oszt.), Tomity Benjámin (7. oszt.) Felkészítő: Földvári Zoltán (tanár)

Az érdekesség kedvéért az idei minden eddiginél bőségesebb feladatanyag:

– A 176 magyar aranyérem és megszerzésének története az újkori nyári olimpiai játékokon. A 298 magyar bajnok versenyzői pályafutásának eredményei. (Kik, mikor, hol, milyen sportág, milyen versenyszámában, milyen eredménnyel lettek győztesek az újkori nyári olimpiákon. A győzelem megszerzésének körülményei, továbbá bajnokaink mikor, hol születtek, illetve hunytak el (teljes dátum), egyesületük, amikor bajnoki címüket szerezték, olimpiai részvételeik és pontszerzéseik. Képfelismerés.)

– A téli olimpiai játékok magyar pontszerzői 1924 és 2014 között. (Kik, mikor, hol, milyen sportág, mely versenyszámában, milyen eredménnyel szerezték pontjaikat. Továbbá pontszerzőink egyesülete a pontszerzés időszakában és összes olimpiai indulásuk és eredményességük. Képfelismerés)

– A magyar sportolók szereplése (1-6. helyezettek) az 1928-as amszterdami IX. újkori nyári olimpiai játékokon. (Kik milyen sportág, milyen versenyszámában, milyen eredménnyel nyerték el pontszerző helyezésüket. Az amszterdami érmeseink életrajza. Mikor, hol születtek, illetve hunytak el, egyesületük az amszterdami olimpia időszakában. Az olimpiákon hányszor szerepeltek, milyen és mennyi pontszerző helyezést gyűjtöttek. Képfelismerés.)

– A magyar ökölvívósport szereplése és eredményei az olimpiákon. Az 1-6. helyezett ökölvívóink. (A sportág olimpiai eredményei. Kik, mikor, hol érték el pontszerző helyezésüket. Érmeseink hol, mikor születtek, illetve hunytak el, egyesületük olimpiai sikereik időszakában, hány olimpián indultak, milyen eredménnyel szerepeltek. Képfelismerés.)

 

 

JÁTÉKOS SPORTVETÉLKEDŐ 2017-2018 versenysorozat

Iskolánk csapata az idei tanévben is részt vett a Játékos Sportvetélkedő Diákolimpia versenyein. Sok-sok gyakorlás után a Pécsett megrendezett megyei döntőn kimagasló teljesítménnyel 1. helyezést ért el csapatunk. Ezzel jogot szereztünk az Országos Elődöntőn való indulásra, melynek Marcali adott otthont. Ezen is kitűnően szerepeltek a gyerekek, mivel az elért 2. hely után mehettünk a Törökbálinton megrendezett Országos Pótselejtezőre, ahol 4. lett a csapat. Büszkék lehetünk, és vagyunk is erre az országos szintű eredményre!

Köszönjük a támogatást, az együttműködést és a szurkolást!

Hajrá BÁRTFA!!!

A felkészítők:   Darabosné Tobak Éva és Stefánovics Edit

A CSAPAT: Biszta Zsombor, Faragó Tamara, Feje Krisztián, Gyéresi Zalán, Hornung Zsófia, Katona Larina, Katona Kenéz, Kasza Zsombor, Koczkás Nelli, Kolat Panna, Korbacz Noel, Kriska Róbert, Nagy Nikolett, Sörös Csenge, Stang Márton, Streitmann Dalma, Töttő Bálint, Töttő Sára

 

KONKOLY ZSÓFIA, iskolánk 8. osztályos tanulója. A jövő olimpia reménysége, kiváló paraúszó, aki a tanulást sem hanyagolja el. Eddigi legnagyobb sikerének az IDM Berlin Nemzetközi versenyen megszerzett érmeket tartja.

GRATULÁLUNK ZSÓFINAK és további sikereket kívánunk!

Négy aranyat nyert Konkoly Zsófia

http://www.psnzrt.hu/hirek/2015-04-29-uszas-elso-nemzetkozi-versenyen-tarolt-konkoly-zsofia

Konkoly Zsófia eredményei:

Versenyszám Idő Korosztályos helyezés S9 kategória helyezés Megjegyzés
100m PILLANGÓ 1:16,28 1. helyezés 5. helyezés VB szint
100m HÁT 1:16,68 1. helyezés 2. helyezés VB szint, olimpiai szint
50m PILLANGÓ 0:34,03 1. helyezés 2. helyezés
50m HÁT 0:35,74 1. helyezés 1. helyezés
400m GYORS 5:09,01 2. helyezés 3. helyezés VB szint, olimpiai szint
200m VEGYES 2:49,01 1. helyezés 3. helyezés VB szint
50m MELL 0:44,57 2. helyezés 8. helyezés
100m MELL 1:35,04 2. helyezés 7. helyezés